Direkt Kabul Almak

İyi bir Amerikan Üniversitesine direkt kabul alabilmek için iyi bir başvuru paketine sahip olmanız gerekmektedir. Bu başvuru paketinin içerisinde çok iyi bir not ortalaması ve başarıı bir lise geçmişi, SAT/ACT skorları, yüksek bir TOEFL skoru, sosyal/spor aktiviteleri ile geçmiş bir öğrencilik hayatı, gönüllü çalışmalar, referans mektupları, niyet mektupları ve başarılı bir mülakat süreci bulunmalıdır.

Pathway Programları

Bazı Amerikan Üniversiteleri yabanı öğrencileri SAT ve TOEFL skorları olmadan programlara başlatmakta, öğrencilere ingilizce desteği ve bölüm derslerini birarada verdiği pathway programlarına almaktadır. Bu durumda öğrenciden beklenen başarılı bir ilk yıl geçirmesidir. Bu şekilde üniversitelere daha zahmetsiz (SAT ve TOEFL skorları olmadan) bir biçimde kabul almak mümkündür.

Şartlı Kabul

Daha mütevazi olan Amerikan üniversiteleri yabancı öğrencilerden SAT ve yüksek not ortalaması beklemedikeleri gibi bir ingilizce seviyesi de beklemezler. Öğrenciler Türkiye'deki lise diplomaları ile kabul alır ve ardından ingilizce hazırlık sürecini amerika'da tamamlayıp lisans programlarına başlarlar.

Community College ( 2 + 2 )

İlk 2 yıl amerikada bir Community College'da eğitim alarak sonrasında ki 2 yılda bir lisans programı tamalanabilir. Community College'ların hem giriş koşulları çok kolay hem de maliyetleri çok ekonomiktir. 

Yanda örnek olarak seçtiğimiz üniversiteleri inceleyebilir ve detaylı bilgi için her zaman bize ulaşabilirsiniz.