Amerika da Eğitim almanın diğer ülke seçeneklerine göre önemli bazı avantajları bulunmaktadır;

1- Prestij : Amerikanın en önemli avantajlarından bir tanesi çok prestijli bir ülke dşploması sunmasıdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinin yarısına yakını Amerika'dadır ve bu üniversitelerin sadece en iyi öğrencileri kabul ettikleri ve kabul koşullarının çok yüksek olduğu tüm dünyaca bilinmektedir.

2- Araştırma İmkanları : Özellikle master veya doktora seviyesinde eğitim alacak iseniz Amerika sie hem en gelişmiş araştırma imkanlarını sunacak hem de üniverstilerinin araştırmacılara verdiği finansal destekler ile eğitim maliyetlerinizi sıfıra kadar indirme fırsatları sunacaktır.

3- Akademik Esneklik : Amerikan üniversiteleri ders seçimi konusunda en esnek olan üniversitelerdir. Öğrenciler dersleri diledikleri zaman alırlar ve bölüm mezuniyeti için gereken dersler dışındaki dersleri diğer bölümlerden seçebilirler. Programı normal üsresinden daha kısa sürede bitirip master süresini kısaltabilir ya da daha erken iş hayatına atılabilirler.

4- Burslar : Amerika burs imkanları konusunda rakipsizdir. En fazla burs fırsatı sağlayan üniversiteler Amerikan üniversiteleridir. Asistanlık, akademik başarı ve spor burslarından bir tanesini kazanarak Amerika'da üniversite eğitimini ücretsiz almak mümkündür.

5- Eğitim Sonrası İş Fırsatları : Amerika'da eğitim alan öğrenciler 12 aydan 29 aya kadar sürebilen çalışma iznine sahip olurlar (OPT) ve çalışma izinlerini de kullanarak iş başvurularında bulunabilirler.  OPT süresi bittiğnde ise çalıştıkları firmanın sponsorluğunda H1B vizesine başvurabilirler.

6- Çok Kültürlü Ortam : Tüm dünyadaki uluslararaası öğrencilerin yaklaşık üçte biri Amerika'da eğitim almaktdır. Dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler ile kendinize sağlayacağınız network hem kariyeriniz hem sosyalhayatınız için çok değerli bir katkı sağlayacaktır.

Kaynak : http://www.path2usa.com